Skip to main content

 

Is het huis te klein geworden in de COVID-19 periode? Ben je toe aan een thuiskantoor? Of is het simpelweg gewoon eindelijk tijd voor die lang gekoesterde uitbreiding van de woonkamer? Afhankelijk van je situatie zul je kiezen voor een aanbouw of uitbouw maar één ding is zeker: krijg je te maken met bouwafval bij de klus? Dan moet je bouwafval afvoeren. De volgende vraag die je jezelf vervolgens kunt stellen is hoe je dat eigenlijk moet doen en wat er met al dat bouwafval gebeurt. We leggen het je graag uit! Maak kennis met een bouwafval container huren!

Aanbouw vs. Uitbouw

Of je voor een aanbouw of uitbouw zal gaan, hangt af van het idee dat je voor ogen hebt met de extra ruimte. Bij een aanbouw zul je een afzonderlijke ruimte aan je bestaande gebouw toevoegen en bij een uitbouw zul je een bestaande ruimte in je gebouw vergroten. Vanzelfsprekend is het dan ook dat je in het laatste geval eerst een muur zal moeten verwijderen, voordat je kunt starten met bouwen. Toch wil dat niet zeggen dat je bij een aanbouw automatisch geen puinafval hebt. Check daarom van tevoren goed of jij te maken zal krijgen met bouwafval afvoeren.

Bouwafval afvoeren doe je zo!

Een flinke verbouwing levert al snel veel bouwafval op en wanneer je hier geen ervaring mee hebt, is het begrijpelijk dat je misschien niet zo goed weet wat je ermee aan moet. Het antwoord is echter heel simpel: een bouwafval container huren. Hiermee kun je namelijk gemakkelijk al je bouwafval afvoeren, het enige wat jij hoeft te doen is namelijk zorgen dat het afval in de container komt. De rest doen wij! In overleg zullen wij namelijk de container op locatie komen plaatsen én ophalen wanneer deze gevuld is, een kind kan de was doen!

Weg met dat bouwafval! (letterlijk!)

De bouwsector is één van de sectoren die jaarlijks het meeste afval genereren in Nederland. Toch is het ook één van de sectoren waarin het hergebruik van materialen het hoogst is! Dit draagt enorm bij aan de doelstellingen van de overheid om in 2050 een circulaire economie te behalen en dus de vermindering van de aanslag op het milieu die wij als maatschappij verrichten. Om deze reden is het dan ook ontzettend belangrijk dat bouwafval goed terecht komt en dit doe je door een bouwafval container huren gezien het afval op deze manier op de juiste plek belandt. Wij, als afvalverwerkingsbedrijf, kunnen namelijk het bouwafval uit jouw woonomgeving op de meest efficiënte manier recyclen en verwerken. Dit afval wordt hierna bijvoorbeeld weer gebruikt voor de aanleg van nieuwe wegen, waarmee het zo kan zijn dat jij binnenkort op een weg rijdt die gemaakt is van het puin uit jouw eigen achtertuin!

Bouwafval container huren?

Ben je bezig met een duurzame verbouwing en wil je graag je bouwafval afvoeren en hiervoor graag een bouwafval container huren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bestel hier snel jouw bouwafval container of neem contact met ons op! Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste container.