Skip to main content

Dat u graag een goede container nodig heeft is zeker, maar welk formaat van de container is het meest geschikt voor uw klus? Dat is de vraag! U wilt niet dat u onnodig geld uitgeeft voor een te groot formaat, maar u wilt ook niet achteraf met een te kleine container komen te zitten. Bij Afvalcontainers Korevaar heeft u de keuze uit de container 3m3, de container 6m3 en de container 9m3. In dit artikel bespreken we waar de keuze voor een containerformaat vanaf hangt en waar u bij het kiezen van een containerformaat goed op moet letten.

Direct al vragen over een container 6m3 of over één van onze andere containers? Neem dan contact met ons op!

Is de container 6m3 geschikt voor mijn klus?

Dat ligt eraan! De keuze voor een specifiek containerformaat hangt af van zowel de grootte van uw klus als het containersoort. Afhankelijk van de afvalstroom, is het in het geval van een grote klus soms aan te raden om bijvoorbeeld twee kleinere containers (3m3) te huren van twee verschillende soorten containers (denk aan de goedkopere hout- of puincontainer). In andere gevallen is het verstandiger om bijvoorbeeld voor de grofvuil container 6m3 of 9m3 te gaan, waar u veel verschillende afvalsoorten in kwijt kan. Bedenk dus goed met welke afvalstromen u te maken krijgt en maak een schatting van de hoeveelheid van iedere afvalstroom. Op basis daarvan kiest u de meest geschikte container én het formaat van de container(s)!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een containerformaat?

(1) Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat afval in de praktijk over het algemeen vaak hoger uitvalt dan van te voren gedacht. Rond de verwachte hoeveelheid afval dan ook naar boven af en kies bij twijfel voor een grotere container.
(2) Houd er rekening mee dat afval slechts 20 cm boven de rand van de container mag uitsteken. Dit geldt voor zowel de container 3m3, de container 6m3 én de container 9m3. Boven de 20 cm geldt er een toeslag en boven de 60 cm mogen onze chauffeurs de container niet meer meenemen vanwege veiligheidsredenen.

Welke container 6m3 heeft Afvalcontainers Korevaar in het aanbod?

Zoals hierboven benoemd zijn alle containers beschikbaar als container 6m3. Hiermee heeft u bij een container 6m3 de keuze uit een bouwcontainer, grofvuil container, houtcontainer, puincontainer, groencontainer en grondcontainer. Dit geldt overigens ook voor de container van 3m3 en 9m3.

Welke afvalstromen er allemaal wel én niet in de containers mogen, vindt u terug op onze website.

Container bestellen?

Of u nu voor de perfecte tussenmaat container 6m3 gaat of niet, wij helpen u graag verder met het bestellen van uw container. Bekijk snel ons aanbod en kies de container én het containerformaat waarvan u denkt dat dit de beste past bij uw verbouwing of klus.

Heeft u vragen over een container huren of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op, we helpen u graag!