Skip to main content

 

Iedereen kent het wel: de Corona-verbouwing. Het virus COVID-19 was nog niet eens dusdanig lang in het land of iedereen begon al met verbouwen. De keuken, de badkamer, de tuin, alles werd aangepakt maar… waar laat je al je vrijgekomen afval? Zodra je bij de milieustraat aankwam had je hier wel een antwoord op gevonden, want je kon met de rest van de inwoners van je gemeente in de rij wachten: hier dus. Toch is er nog een andere mogelijkheid om van je afval af te komen met vele voordelen voor jou en het milieu, namelijk: een container huren.

Geen ritjes naar de milieustraat

Een container huren scheelt jou allereerst al de talloze ritjes naar de milieustraat en hier valt dan ook meteen de meeste winst te behalen wanneer je een container huren vergelijkt met het wegbrengen van je afval naar de milieustraat. Dit bespaart jou namelijk uiteindelijk veel tijd wanneer je je bedenkt dat veel voorwerpen vaak te groot of te veel zijn om in één keer af te voeren (en soms zelf eerst gesloopt moeten worden) gezien eigen vervoersmiddelen hier vaak niet voldoende capaciteit voor bieden. Alle ritten, inclusief de toegenomen wachttijden, zit kostbare tijd in die je ook in je verbouwing had kunnen steken waardoor deze in zijn geheel een stuk sneller zal verlopen.

Voor het milieu is het net zo wenselijk dat er minder particuliere ritjes worden gemaakt naar de milieustraat. Landelijk zal dit namelijk het benzineverbruik voor deze ritten doen afnemen en daarmee ook de CO2-uitstoot. Uiteraard zullen de afvalcontainerbedrijven daarentegen wel meer gaan rijden maar zij plannen routes voor het ophalen van afval zo efficiënt mogelijk in waardoor de CO2-uitstoot per saldo uiteindelijk zal verminderen.

De scheiding van afval met een container huren

Voor het scheiden van afval kan het huren van een container twee voordelen hebben: Óf je kan direct op locatie afval scheiden waardoor je dit niet bij de milieustraat hoeft te doen, óf je hoeft helemaal geen afval meer te scheiden wanneer je een container kiest waarbij dit niet hoeft. In de milieustraat kom je er niet onderuit gezien ze hier streng controleren op afval scheiden. In elk opzicht maakt een container huren het wegbrengen van afval dan ook gemakkelijker, ongeacht het type container dat je kiest.

Kosten van een container huren

Hoewel een container huren op het eerste gezicht meteen duurder lijkt dan het wegbrengen van afval naar de milieustraat, hoeft dit niet per se waar te zijn. Bij het wegbrengen van je afval naar de milieustraat heb je namelijk al snel te maken met het huren van een aanhangwagen wat op zichzelf al kosten met zich meebrengt. Daarbij komen nog eens je benzinekosten van de vele ritjes en de wachtrijen bij de stortplaats, die door een aanhangwagen alleen maar hoger zullen worden door de zware belading. Tot slot zal je bijkomend nog het risico lopen op beschadiging van je eigen vervoersmiddel en zal je in ieder geval te maken krijgen met indirecte kosten van een snellere afschrijving van je vervoersmiddel door het intensievere gebruik. Kortom: voor het kostenverschil hoef je het vaak niet te doen.

Een container huren?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een container die geschikt is voor jouw klus? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag. Meteen een container bestellen? Kijk dan meteen naar onze webshop!