Skip to main content

Bij het renoveren of vervangen van een dak komt er vaak veel afval vrij. Dit afval kan variëren van oude dakpannen en dakbedekking tot hout, isolatiemateriaal en ander bouwafval. Het is belangrijk om dit afval op een milieuvriendelijke manier af te voeren – en natuurlijk, ook niet onbelangrijk: snel en gemakkelijk. De beste oplossing voor dit probleem is het huren van een bouwcontainer. Deze is ideaal voor het afvoeren van dakafval, en je hebt hem zo geregeld. Wij vertellen je waarom dit de beste keuze is.

Waarom een bouwcontainer voor dakafval?

Bouwcontainers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze zijn ideaal voor het afvoeren van dakafval vanwege hun ruime formaat. Daarnaast zijn ze robuust en kunnen ze een grote hoeveelheid en verschillende soorten afval aan. Dat maakt ze de ideale oplossing voor het afvoeren van puin bij grote klussen zoals een dakrenovatie. Daarnaast ben je met het huren van een bouwcontainer verzekerd van een goede, milieuvriendelijke verwerking van je afval.

Tips voor het afvoeren van dakafval

Houd bij het kiezen van de juiste bouwcontainer voor dakafval rekening met de hoeveelheid afval die je verwacht, en het soort afval dat je wilt afvoeren. We geven je graag een aantal goede tips:

  1. Volume: schat in hoeveel afval je ongeveer verwacht. Dakafval kan zwaar en groot in volume zijn, dus de container moet groot genoeg zijn. Voor de meeste dakwerkzaamheden raden we een container van 6m3 of 10m3 aan. Deze maten kunnen aanzienlijke hoeveelheden afval opvangen.
  2. Soort dakafval: bouwcontainers voor dakafval kunnen verschillende soorten afval bevatten. Denk aan dakpannen, dakleer, hout, metaal en isolatiemateriaal. Voor sommige containers gelden specifieke regels over wat je er precies in kwijt kunt. Twijfel je? Dan kun je altijd contact met ons opnemen om zeker te weten of een bouwcontainer geschikt is voor de klus.
  3. Locatie en toegang: Het is belangrijk dat de container op een toegankelijke plek wordt geplaatst. Dat maakt het laden van het afval een stuk makkelijker en voorkomt dat je onnodig heen en weer moet lopen met zwaar materiaal. Wij helpen je graag bij het bepalen van de juiste plek.

Dakafval container bestellen

Wanneer je kiest voor het huren van een container bij ons, dan kies je voor service. Wij nemen graag alle zorg uit handen, van het regelen van de vergunning tot de plaatsing van de container en het afvoeren van het afval. Zo is een container voor jouw klus zo geregeld, zonder dat het je veel tijd en moeite kost. Vertrouw bij ons op een all-in tarief: een vast tarief waarvoor we de container plaatsen, na afloop van de klus komen ophalen en de inhoud van de volle container op de juiste manier verwerken.

Benieuwd naar de container die het meest geschikt is voor jouw klus? Wij adviseren je graag! Neem vooral contact met ons op voor meer informatie of advies.