Skip to main content

 

Veel Nederlandse huizen hebben een schuine bovenverdieping. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het kost u wel een aantal vierkante meter. Veel mensen maken daarom de keuze om een dakkapel te laten bouwen. Dit kan best een klus zijn en dus is het verstandig om van tevoren het een en ander te weten over het plaatsen van een dakkapel.

De voordelen van een dakkapel

Een dakkapel kan om verschillende redenen de perfecte oplossing bieden wanneer u iets extra’s aan uw huis wilt toevoegen. De drie belangrijkste voordelen hebben wij voor u verzameld.

  1. Meer loop- en leefruimte
    Zolders en bovenverdiepingen met schuine daken zorgen ervoor dat u minder loopruimte heeft. Om meer loopruimte te creëren kunt u een dakkapel plaatsen.
  2. Meer licht en lucht
    Ook zorgen de ramen in een dakkapel ervoor dat u meer licht en lucht op uw zolder of bovenverdieping heeft. Dit is onder anderen een voordeel voor mensen die van hun bovenverdieping een kamer of werkruimte willen maken.
  3. Meer waarde voor uw huis
    In veel gevallen zorgt een dakkapel er ook voor dat uw huis meer waard wordt. Dit komt doordat een dakkapel het gebruiksoppervlakte vergroot.

Een dakkapel laten plaatsen

Voordat u daadwerkelijk een dakkapel laat plaatsen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst moet u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het bouwen van een dakkapel. Dit kunt u het beste navragen bij uw gemeente. Houd er wel rekening mee dat sommige aanvragen pas na enkele weken worden behandeld. Wees dus op tijd.

Nadat u een vergunning heeft aangevraagd is het belangrijk om na te gaan welk soort dakkapel u wilt laten bouwen. Denk daarbij aan het formaat en aan het materiaal. Dakkapellen zijn er namelijk in verschillende soorten en maten en elke dakkapel heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Heeft u de knoop doorgehakt en weet u welke dakkapel wordt geplaatst? Zorg er dan voor dat er, alvorens de klussers de dakkapel komen plaatsen, een afvalcontainer klaarstaat. Kies bijvoorbeeld voor een houtafval container huren of bouwcontainer huren. Hierin kunt u meteen al het afval kwijt dat vrijkomt tijdens het plaatsen van een dakkapel.

Tot slot is het, na het plaatsen van de dakkapel, belangrijk om uw woonverzekering aan te passen zodat u verzekerd bent bij schade aan uw dakkapel.

Afval van dakkapel

Bent u van plan om binnenkort een dakkapel te laten plaatsen? Zorg er dan voor dat u alvast een afvalcontainer heeft besteld zodat deze op tijd geleverd kan worden. Bent u benieuwd naar ons assortiment afvalcontainers? Bekijk dan onze webshop.

Gaat u voor de eerste keer een afvalcontainer huren, heeft u vragen of wilt u meer weten over onze afvalcontainers? Dat begrijpen wij. U kunt op maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 17:30 contact opnemen met onze klantenservice!