Skip to main content

 

Met een herbruikbare koffiebeker de elektrische auto instappen om vervolgens de zonnepanelen op je dak te zien schitteren wanneer je de straat in komt rijden… Een redelijk accuraat beeld van een greep uit de bevolking anno 2021. Voor sommige zal dit zeer bekend klinken en voor anderen is het een onderwerp ver van huis maar één ding is zeker: duurzaam zijn is hip, toch? Op deze manier zeker in ieder geval maar wanneer we het gaan hebben over andere zaken, zoals een afvalcontainer huren, ligt het antwoord iets gecompliceerder. Toch hebben een elektrisch voertuig en een afvalcontainer huren meer gelijkenissen dan je denkt…

Verlaging van de CO2-uitstoot

Hoewel de discussie over bijzaken van elektrisch rijden altijd zal blijven bestaan, is het een feit dat het rijden van een elektrische auto is in de basis een stuk milieuvriendelijker is wanneer deze wordt vergeleken met een auto die rijdt op diesel of benzine. De CO2-uitstoot wordt namelijk verlaagd met elektrisch rijden en dit is dan ook de overeenkomst met een afvalcontainer huren. Indirect heeft een afvalcontainer huren namelijk verschillende voordelen voor jou en het milieu. Eén daarvan is de verlaging van de CO2 uitstoot door zowel het verlaagde aantal particuliere ritjes naar de milieustraat als de afvalscheiding die we bereiken met de inzet van afvalcontainers.

Het heen en weer rijden door particulieren gebeurt namelijk helaas nog lang niet alleen maar door elektrische auto’s en hoewel dit bij de meeste afvalverzamelaars ook nog niet gebeurt, kunnen wij wel een veel efficiëntere route uitstippelen en veel meer afval in één keer meenemen. Hierdoor zal de CO2 uitstoot met het huren van een afvalcontainer alsnog een stuk lager zijn dan dat jij je afval zelf weg zou brengen. Ook zal een afvalcontainer huren bijdragen aan een betere scheiding van afval en hiervan is bewezen dat dit voor veel minder CO2 uitstoot zal zorgen omdat we op deze manier veel meer grondstoffen kunnen hergebruiken. Zo zorgen we samen voor een milieuvriendelijke kringloopmaatschappij.

Zoals hierboven aangegeven is afval scheiden een grote verlagende factor in de wereldwijde CO2-uitstoot. Bij het huren van een afvalcontainer heb je dan ook de keuze uit veel verschillende soorten, namelijk:
Bouwcontainers
Houtcontainers
Tuinafval containers
Puincontainers
Grondcontainers

Iedere container is geschikt voor specifieke soorten afval en deze worden allemaal toegelicht op onze website maar let op! Dit hoeft niet te betekenen dat jij al het werk van afval scheiden altijd zelf hoeft te doen. Er zijn namelijk ook nog grofvuil containers waar jij bijna alle soorten afval in kwijt kunt en daar doen wij het werk. Hierbij scheiden wij al het afval voor je bij onze stortplaats en zo hoef jij nergens op te letten.

Het verschil

Maar wat is nu het verschil tussen een elektrische auto en het huren van een afvalcontainer? Dat een elektrische auto hartstikke hip is en een afvalcontainer huren niet. Toch is het allebei net zo belangrijk dus wanneer starten we de trend? Huur een container bij je volgende verbouwing!

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een container die geschikt is voor jouw klus? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.