Skip to main content

Vandaag duiken we samen in een onderwerp dat voor velen verwarrend is: de werkelijke grootte van afvalcontainers. Er heerst vaak onduidelijkheid over wat precies bedoeld wordt met de termen ‘9 kuub’ en ’10 kuub’ containers. Deze verwarring kan leiden tot misverstanden bij het huren van de juiste container voor jouw project. Bij Afvalcontainers Korevaar willen we dat je precies weet wat je kunt verwachten, zodat je de juiste keuze kunt maken.

De afmetingen van een 10 kuub container zijn hetzelfde als de 9 kuub

In de wereld van containerverhuur is het niet ongebruikelijk dat sommige aanbieders een container als ’10 kuub’ aanprijzen, terwijl de werkelijke inhoud meer in de buurt komt van 9 kuub. Dit is geen kwestie van misleiding, maar vaak een verschil in interpretatie of afronding in de branche. In de praktijk zijn 10 kuub containers en 9 kuub containers dus vaak identiek. Dit subtiele verschil in benaming kan soms tot verwarring leiden, maar in essentie krijg je dezelfde ruimte aangeboden. Bij Afvalcontainers Korevaar zetten we ons in om deze kleine, maar belangrijke details helder te communiceren, zodat je altijd weet wat je kunt verwachten wanneer je een container huurt.

De prijs van een 10 kuub container

Het is interessant om op te merken dat het bij een ’10 kuub container’ op het eerste gezicht lijkt alsof je meer waar voor je geld krijgt. Echter, zoals we hebben besproken, is de werkelijke inhoud vaak gelijk aan die van een 9 kuub container. Dit kan de indruk wekken dat het voordeliger is, maar in werkelijkheid betaal je mogelijk meer voor dezelfde hoeveelheid ruimte.

Een 9 kuub of 10 kuub container huren

Wanneer je voor een grote verbouwing staat, is het kiezen van de juiste container essentieel. Maar maak je geen zorgen over het besluit tussen een 9 kuub of 10 kuub container – in werkelijkheid maakt het weinig uit. Zo hebben wij bij Afvalcontainers Korevaar onder andere bouwcontainers van 9 kuub die open en gesloten zijn. Deze gesloten variant biedt extra zekerheid en privacy, waardoor alleen jij toegang hebt tot de container. Dit is vooral handig bij projecten in drukke gebieden of op openbare plaatsen.

Ons doel is om het huren van een container zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: jouw verbouwingsproject succesvol afronden!