Skip to main content

 

Heb je te maken met een verbouwing of wil je jouw woning of tuin opruimen? Dan komt het huren van een container goed van pas. Zo’n afvalcontainer neemt vaak veel ruimte in beslag, ook mag deze maar een bepaalde tijd aan de openbare weg staan. Hoe lang mag een container precies blijven staan en waar moet je rekening mee houden? Wij vertellen je er graag meer over.

Vergunning aanvragen voor plaatsen container openbare weg

Wanneer je een container huurt, heb je vaak twee keuzes. Wanneer je beschikt over een oprit of grond die jouw eigendom is, mag je hier zonder vergunning een afvalcontainer op laten plaatsen. Is dit niet het geval, dan moet je uitwijken naar de openbare weg. Wellicht zijn er parkeervakken in de buurt van jouw huis of bestaat de mogelijkheid om de container voor jouw huis aan de openbare weg te plaatsen. In de laatste twee gevallen heb je een vergunning nodig. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen stoep, weg, parkeervakken of fietspaden. Waar je de container ook laat plaatsen, je hebt altijd een vergunning nodig.

Een vergunning kan je aanvragen bij de gemeente. Jouw aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen. Wij adviseren om ruim van tevoren de aanvraag in te dienen, want het kan namelijk enkele weken duren voordat deze wordt goedgekeurd. Wanneer je zich hier niet aan houdt, loop je het risico om een boete te krijgen en zal er gevraagd worden om de container direct te laten verwijderen. Zonder een vergunning is de kans dus groot dat je extra kosten gaat maken. Het is zaak om je verbouwing dan ook zo goed mogelijk te plannen. Vergeet ook niet dat je bij een verbouwing mogelijk ook een vergunning moet aanvragen wanneer je een steiger of machine aan de openbare weg of stoep wilt plaatsen.

In sommige gevallen heb je een extra goedkeuring nodig in de vorm van een tijdelijke verkeersmaatregel. Hiervoor moet je goedkeuring vragen wanneer de plaatsing van een container of een ander object mogelijk verkeershinder zal opleveren. Ook hiervoor kan je terecht bij de gemeente. Omdat je bij de aanvraag van de vergunningen data moet doorgeven, kan je in grote lijnen zelf het termijn bepalen. Verandert er onverhoopt iets waardoor de data niet meer kloppen? Informeer dan bij de gemeente voor mogelijke oplossingen.

Hoe lang mag een container blijven staan op een oprit?

Wanneer je over eigen grond beschikt waarop de afvalcontainer wordt geplaatst, hoef je in principe niet na te denken over een vergunning. Wel kan je je afvragen: hoe lang mag een container dan voor de deur staan? Dit gaat altijd in samenspraak met het bedrijf waar je de container huurt. In veel gevallen kan je bij Afvalcontainers Korevaar een container huren voor een duur van 8 weken. Denk je deze langer nodig te hebben, dan kan je per extra dag een bedrag betalen van 2 euro.

Eenvoudig container plaatsen aan de openbare weg

Neem de tijd om een goede plek te vinden voor het plaatsen van een afvalcontainer. Er zijn namelijk meer facetten die belangrijk zijn naast het aanvragen van een vergunning. Leveranciers van de afvalcontainer moeten de plek waar je de container wilt hebben makkelijk kunnen vinden en bereiken. In grotere steden is dat vaak moeilijk. Informeer altijd bij het verhuurbedrijf of de plek die je voor ogen hebt een goede optie is. Wanneer dat niet zo is, kijken zij met je mee om op zoek te gaan naar een betere locatie.

Wil je een container plaatsen aan de openbare weg of op jouw oprit? Dan ben je bij Afvalcontainers Korevaar aan het juiste adres. Of je nu duurzaam wil verbouwen, een container wilt huren voor groenafval, grofvuil of puinafval, je vind bij ons containers in verschillende soorten en maten. Heb je vragen over het plaatsen van de container aan de openbare weg of het huren van de juiste container? Neem dan contact met ons op.