Skip to main content

Heeft u te maken met een verbouwing of wilt u uw woning of tuin opruimen? Dan komt het huren van een container goed van pas. Zo’n afvalcontainer neemt vaak veel ruimte in beslag, ook mag deze maar een bepaalde tijd aan de openbare weg staan. Hoe lang mag een container precies blijven staan en waar moet u rekening mee houden? Wij vertellen u er graag meer over.

Vergunning aanvragen voor plaatsen container openbare weg

Wanneer u een container huurt, heeft u vaak twee keuzes. Wanneer u beschikt over een oprit of grond die uw eigendom is, mag u hier zonder vergunning een afvalcontainer op laten plaatsen. Is dit niet het geval, dan moet u uitwijken naar de openbare weg. Wellicht zijn er parkeervakken in de buurt van uw huis of bestaat de mogelijkheid om de container voor uw huis aan de openbare weg te plaatsen. In de laatste twee gevallen heeft u een vergunning nodig. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen stoep, weg, parkeervakken of fietspaden. Waar u de container ook laat plaatsen, u heeft altijd een vergunning nodig.

Een vergunning kunt u aanvragen bij de gemeente. Uw aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen. Wij adviseren om ruim van tevoren uw aanvraag in te dienen, want het kan namelijk enkele weken duren voordat deze wordt goedgekeurd. Wanneer u zich hier niet aan houdt, loopt u het risico om een boete te krijgen en zal er gevraagd worden om de container direct te laten verwijderen. Zonder een vergunning is de kans dus groot dat u extra kosten gaat maken. Het is zaak om uw verbouwing dan ook zo goed mogelijk te plannen. Vergeet ook niet dat u bij een verbouwing mogelijk ook een vergunning moet aanvragen wanneer u een steiger of machine aan de openbare weg of stoep wilt plaatsen.

In sommige gevallen heeft u een extra goedkeuring nodig in de vorm van een tijdelijke verkeersmaatregel. Hiervoor moet u goedkeuring vragen wanneer de plaatsing van een container of een ander object mogelijk verkeershinder zal opleveren. Ook hiervoor kunt u terecht bij de gemeente. Omdat u bij de aanvraag van de vergunningen data moet doorgeven, kunt u in grote lijnen zelf het termijn bepalen. Verandert er onverhoopt iets waardoor de data niet meer kloppen? Informeer dan bij de gemeente voor mogelijke oplossingen.

Hoe lang mag een container blijven staan op een oprit?

Wanneer u over eigen grond beschikt waarop de afvalcontainer wordt geplaatst, hoeft u in principe niet na te denken over een vergunning. Wel kunt u zich afvragen: hoe lang mag een container dan voor de deur staan? Dit gaat altijd in samenspraak met het bedrijf waar u de container huurt. In veel gevallen kunt u bij Afvalcontainers Korevaar een container huren voor een duur van 8 weken. Denkt u deze langer nodig te hebben, dan zult u per extra dag een bedrag betalen.

Eenvoudig container plaatsen aan de openbare weg

Neem de tijd om een goede plek te vinden voor het plaatsen van een afvalcontainer. Er zijn namelijk meer facetten die belangrijk zijn naast het aanvragen van een vergunning. Leveranciers van de afvalcontainer moeten de plek waar u de container wilt hebben makkelijk kunnen vinden en bereiken. In grotere steden is dat vaak moeilijk. Informeer altijd bij het verhuurbedrijf of de plek die u voor ogen heeft een goede optie is. Wanneer dat niet zo is, kijken zij met u mee om op zoek te gaan naar een betere locatie.

Container huren bij Afvalcontainers Korevaar

Wilt u een container plaatsen aan de openbare weg of op uw oprit? Dan bent u bij Afvalcontainers Korevaar aan het juiste adres. Of u nu duurzaam wil verbouwen, een container wilt voor groenafval, grofvuil of puinafval, u vindt bij ons containers in verschillende soorten en maten. Heeft u vragen over het plaatsen van de container aan de openbare weg of het huren van de juiste container? Neem dan contact met ons op.