Skip to main content

 

U kijkt rond in uw huis en denkt: het is tijd, de hoogste tijd… om op te ruimen. Maar waar begint u wanneer u uw huis wilt opruimen? Begint u in de kelder? De tuin? De woonkamer? In deze blog geven wij u een houvast waar u zoal op moet letten bij het opruimen van uw huis en waar u het beste kunt beginnen!

Alles begint bij een goede voorbereiding

Uw huis opruimen en schoonmaken begint bij een goede voorbereiding. Inventariseer eens goed wat u allemaal nodig heeft om de kleine of grote schoonmaak te realiseren. Wanneer u bijvoorbeeld uw tuin groots gaat renoveren, moet u er rekening mee houden om een tuinafval container te huren. Gaat u de zolder reorganiseren? Dan kan je een sloopafval container huren en heb je genoeg dozen nodig om alle spullen in op te bergen. Wordt het een schoonmaakklus? Zorg dat u genoeg doekjes en schoonmaakmiddel heeft. Opruimen in huis is een taak die u niet onvoorbereid in moet gaan!

Start bij de grootste ergernis

Voor de een is het de woonkamer, de ander irriteert zich aan de voorraadkast en wellicht krijgt u zelf de kriebels van de garage. Iedereen heeft zo zijn ergernissen in het huis. Wanneer u ervoor kiest om uw huis te opruimen en te organiseren, is het slim om de grootste ergernis als eerste aan te pakken. Uw huis opruimen is een stuk fijner, wetende dat die doorn in het oog weg is!

Begin gemakkelijk

Wanneer u liever niet begint bij de grootste ergernis of het grootste project tijdens het huis opruimen, dan is makkelijk beginnen wellicht een goed idee. Soms is het lastig om écht de motivatie te vinden, zelfs wanneer u al begonnen bent. Daarom is het een goed idee om klein te beginnen, zo krijgt u snel al het fijne gevoel van het afronden van een taak! Of die kleine taak nou een klein deel van uw huis opruimen of spullen weggooien is, afronding is afronding!

huis opruimen

Huis opruimen hulp

U hoeft er niet altijd voor te kiezen om alles zelf te doen. Zo kunt u ook uw huis laten opruimen en schoonmaken door een schoonmaker of schoonmaakster. U kunt hier iemand particulier voor inhuren, alleen deze wachttijden zijn anno 2022 echter wel lang. Daarnaast kunt ook nakijken of u in aanmerking komt voor thuishulp van de gemeente vanuit de WMO.

Elke kleine stap telt

Een van de eerdere huis opruimen tips ging over begin gemakkelijk en daar borduren we hier verder op door. Het is gemakkelijk om te denken ‘ik moet nog zo veel doen’, maar deze gedachtegang leidt vaker wel dan niet naar uitstel gedrag. Uw huis opruimen is een proces, waardeer dus elke kleine stap die gezet wordt om dit te realiseren. Het feit dat u al gezocht heeft naar tips over uw huis opruimen is óók al een stap, u bent dus al goed bezig!

Nodig mensen uit

Voor sommige mensen helpt sociale druk. Wanneer u besluit om mensen uit te nodigen dan geeft u uzelf een harde deadline voor het opruimen van uw huis. Zodoende heeft u een reden om te beginnen. Er zijn weinig mensen die gasten willen ontvangen in een niet opgeruimde woonkamer, dus u weet meteen waar u kan beginnen!

We hopen u op weg te hebben geholpen met uw huis opruimen. Dus waar wacht u nog op? Dit is uw teken om vandaag nog te beginnen en een container te huren!