Skip to main content

Ben je recent verhuisd en staat er nog een oude schuur in de achtertuin? Of misschien is het na al die jaren woonplezier nu gewoonweg tijd voor een opknapbeurt van je schuur. Een oude schuur verbouwen biedt tal van mogelijkheden wanneer je deze hebt opgeknapt. Denk aan extra leefruimte, een werkplaats, een schone en droge opslagruimte of zelfs een klein gastenverblijf. Het kan dus heel wat opleveren wanneer je besluit de schuur op te knappen! Wij delen graag onze beste tips voor het renoveren en verbouwen van de schuur.

1. Bouwkundige inspectie voor een schuur renoveren

De constructie van een schuur is waarschijnlijk anders dan die van je woning. Een schuur is vaak simpeler in constructie en materiaal en vaak onderhoud je deze ook niet zo goed als je woning zelf. Begin daarom altijd met een grondige inspectie van de staat van je schuur. Controleer de structuur op eventuele schade als rot, verzakkingen of scheuren voordat je begint met de schuur renoveren. Kijk ook zorgvuldig naar het dak, de vloer en de fundering. Zo kun je beter bepalen welke renovaties er allemaal nodig zijn en is het makkelijker om een realistisch budget op te stellen.

2. Denk na over afvalverwerking voor een schuur verbouwen

Een schuur verbouwen of renoveren maakt dat er veel (sloop)afval en grofvuil vrijkomt. Dit kun je niet zomaar in de voortuin of op de stoep dumpen, maar met je aanhanger continu op en neer moeten rijden naar de milieustraat: dat wil je ook niet. Huur daarom een grofvuilcontainer. Je kunt ook kiezen voor een speciale houtcontainer als er veel houtafval vrij komt. Door een van onze containers te huren kun je al het afval makkelijk kwijt, zonder dat het je veel tijd, ruimte of energie kost. We zorgen voor alle vergunningen, en zien erop toe dat het afval goed verwerkt wordt. Dat scheelt jou een hoop gedoe!

3. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid

Het is slim om bij een renovatie van je schuur alvast na te denken over de toekomst. Wil je lang plezier hebben van de renovatie, dan is het slim om te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige materialen en duurzame oplossingen. Materialen die lang meegaan zijn bijvoorbeeld duurzame dakbedekking, druk behandeld hout en duurzaam isolatiemateriaal. Wanneer je hierin investeert en jezelf goed laat adviseren, dan zul je nog vele jaren kunnen genieten van een succesvolle renovatie!

Je oude schuur verbouwen tot een nieuwe leefruimte

Met bovenstaande tips ben je goed op weg om je oude schuur een nieuw leven te geven. Een goede bouwkundige inspectie zal ervoor zorgen dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, zowel qua tijds- als budgetinvestering niet. Neem in de voorbereiding ook de afvalverwerking mee, en dan heb je over twee hele belangrijke zaken al nagedacht! Rekening houden met de kwaliteit van de materialen die je gaat gebruiken in de schuur verbouwing of renovatie, zullen er op hun beurt voor zorgen dat je na afloop van de renovatie nog jaren kunt genieten van je omgebouwde schuur.

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen en kun je wat hulp gebruiken bij het zorgen voor een goede afvalverwerking? Daar helpen we je graag bij. Bij Afvalcontainers Korevaar vind je containers in alle soorten en maten die je eenvoudig kunt huren. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!