Skip to main content

 

Afval afvoeren kan een vervelende klus zijn wanneer u alles zelf moet doen. Of het nou een verbouwing, grote schoonmaak of ontruiming is, tien keer op en neer rijden naar de stort is voor niemand fijn. Gelukkig is er een makkelijke oplossing voor: u kunt namelijk een container huren. Met een bouwafval container kunt u heel gemakkelijk uw grofvuil of bouwafval kwijt. Wij plaatsen de container op een goede plek in de buurt (bijvoorbeeld voor uw huis of bedrijfspand) en regelen hiervoor de benodigde vergunningen. En wanneer u alles in de container hebt gekregen, halen wij hem ook weer op en zorgen we dat hij geleegd wordt. Let bij het inladen wel goed op het afval dat u in de container doet. Niet alles mag zomaar mee. Wat mag er in een bouwafval container? Dat leggen we u graag uit in dit artikel.

Wat mag er in een bouw en sloop container?

In onze bouwafval containers kunt u zowel bouw als sloopafval kwijt. Dit is afval dat ontstaat tijdens een verbouwing of renovatie van een woning of bedrijfspand. Het is materiaal dat beschadigd is, niet meer functioneert of aan vervanging toe is en dat daarom niet meer ingezet kan worden. De materialen die wij in dit soort containers terugzien zijn bijvoorbeeld hout, stenen, metaalsoorten, plastic en papier. Ook vloerbedekking, gips en grofvuil mogen in deze container gegooid worden.

Wat mag er niet in een bouwafval container?

U kunt niet zomaar alles in de bouwafval container gooien. Er zijn ook materialen die apart gescheiden moeten worden. Zo mogen er absoluut geen matrassen in de container gegooid worden. Ook elektronische apparaten, accu’s, autobanden en chemisch afval mogen niet in een bouwafval container terecht komen. Ook olie, andere vloeistoffen en vetresten mogen hier niet in. Als laatste en misschien wel belangrijkste mag asbest of asbestverdacht afval ook absoluut niet in deze container gegooid worden. Dit zijn allemaal materialen die apart en zorgvuldig gesorteerd moeten worden. Treffen wij wel dit soort afvalstromen aan, dan berekenen we dit aan u door.

Soorten en formaten bouwafval containers

Bij ons heeft u de keuze uit vier verschillende soorten bouwafval containers. Zo bieden wij bouwcontainers van 3, 6 en 9 vierkante meter aan. De bouwcontainer van 9 vierkante meter is daarnaast ook in een gesloten variant bestel baar, wanneer u de container bijvoorbeeld voor langere tijd moet laten staan. De bouwcontainer is geschikt wanneer u verschillende soorten afval wilt afvoeren. Wanneer u alleen maar schoon puin wilt afvoeren, dan is een puincontainer geschikter voor dit doeleinde.

Twijfelt u over de meest geschikte container en wilt u graag deskundig advies omtrent uw situatie? Wij helpen u natuurlijk graag. Ons team staat voor u klaar! Neem vooral contact met ons op voor meer informatie en deskundig advies.