Skip to main content

 

Bij een verbouwing of renovatie van jouw huis of tuin komt vaak veel afval vrij. Een puincontainer huren is dan erg handig, zodat je dit afval gemakkelijk kunt laten afvoeren. Maar wat mag er in een puincontainer? In dit artikel lees je wat je in een puincontainer mag doen.

Wat mag er in een puincontainer?

Een puincontainer is bedoeld voor bouw- en sloopafval, zoals bakstenen, tegels, beton, dakpannen en keramiek. Ook grofvuil, zoals hout, metalen, plastic en glas, mag in een puincontainer. Let er wel op dat deze materialen schoon zijn en niet vermengd zijn met ander afval. Zo voorkom je dat de container niet geaccepteerd wordt bij het afvalverwerkingsbedrijf. Verder is het goed om te weten dat het afval in de puincontainer gelijkmatig verdeeld moet worden. Hierdoor kan de container efficiënter worden vervoerd en verwerkt. Houd er ook rekening mee dat het overladen van de container kan resulteren in extra kosten of boetes.

Wat mag er niet in een puincontainer?

In aanvulling op wat er wel in een puincontainer mag, is het ook belangrijk om te weten wat er niet in een puincontainer mag. Zo is het verboden om asbest, chemisch afval, autobanden en koelkasten in een puincontainer te gooien. Ook mogen er geen grote stukken hout, zoals deurposten en kozijnen, in de container worden gedaan. Het is belangrijk om deze materialen op een andere manier te laten afvoeren, bijvoorbeeld via de gemeente of een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf. Door op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot het gebruik van een puincontainer, kun je ervoor zorgen dat het afval efficiënt wordt verwerkt en dat je geen extra kosten hoeft te maken.

Waarom is het belangrijk om het juiste afval in een puincontainer te doen?

Het is belangrijk om het juiste afval in een puincontainer te doen om ervoor te zorgen dat het afval op de juiste manier verwerkt wordt. Als er bijvoorbeeld vermenging plaatsvindt met ander afval, kan dit gevaarlijke situaties opleveren bij de verwerking ervan. Daarnaast kan het verkeerd aanbieden van afval ook leiden tot extra kosten voor het afvalverwerkingsbedrijf. Het is dus in jouw eigen belang om het juiste afval in de puincontainer te doen.

Waarom een puincontainer huren bij Korevaar

Een puincontainer is een handige manier om jouw bouw- en sloopafval gemakkelijk en snel af te voeren. Zorg er dus wel voor dat je het juiste afval in de container doet en vermenging met ander afval voorkomt. Zo draag je weer bij aan een veilige en verantwoorde verwerking van het afval.

Weten wat er in een puincontainer mag? Neem contact met ons op!

Wil je een container huren voor een grote verbouwing? Dat kan bij Afvalcontainers Korevaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of advies wanneer je twijfelt over de juiste container voor jouw situatie.