Skip to main content

Ben je klaar om je buitenruimte nieuw leven in te blazen? Je tuin leeghalen en je tuin renoveren kan je veel voldoening geven, want het geeft je de kans om je eigen stempel te drukken op je mooie tuin. In dit artikel delen we graag enkele handige tips om je te helpen bij het plannen en uitvoeren van je tuinrenovatieproject.

1. Planning en voorbereiding

Voordat je begint met het leeghalen en renoveren van je tuin, is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben. Overweeg wat je wilt bereiken met je tuinrenovatie en maak een lijst van benodigde materialen en gereedschappen. Denk na over het ontwerp van je nieuwe tuin: waar schijnt wanneer de zon? Wil je ruimte voor een zitje of eethoek? Maak eventueel schetsen of plattegronden om het voor jezelf in kaart te brengen. Denk bij het plannen van je nieuwe tuin aan de plekken waar je verlichting wilt aanbrengen en de planten die goed gedijen in de tuin. Zorg er ook voor dat je alle benodigde vergunningen hebt, vooral als je van plan bent om grote veranderingen aan te brengen.

2. Zelf tuin leeghalen

Het leeghalen van de tuin is uiteindelijk vaak een flinke klus, zeker als je je tuin helemaal om wilt gooien, maar met de juiste aanpak kan je dit wel gewoon zelf doen. Begin met het verwijderen van planten, struiken en ander groen dat je niet wilt behouden. Weet je niet waar je moet beginnen? Met een schop, hark en tuinhandschoenen kun je beginnen om het tuinafval te verwijderen. Vooral voor klein groen zijn dit prima tools. Maar als je grote hoeveelheden tuinafval hebt, bijvoorbeeld grote struiken, bomen of een oude schuur, overweeg dan het huren van een tuinafval container voor een efficiënte afvoer. Onze tuinafval containers worden voor de deur geplaatst en ook weer door ons opgehaald. Zelf hoef je dus alleen het afval erin te storten!

Het nut van het huren van een tuinafval container als je zelf je tuin gaat leeghalen en renoveren

Een tuinafval container huren kan een slimme keuze zijn tijdens je tuinrenovatieproject. Het is een handige en efficiënte manier om grote hoeveelheden tuinafval af te voeren, waardoor je tijd en moeite bespaart. Met een tuinafval container kun je al het tuinafval gemakkelijk verzamelen en laten ophalen, zodat je tuin snel weer opgeruimd is en klaar is voor verdere renovatie.

3. Tuin renoveren en inrichting

Nu je tuin leeg is, is het tijd om te beginnen met de renovatie en herinrichting. Plant je nieuwe planten en andere begroeiing, stort het grind om paden aan te leggen, installeer de nieuwe tuinverlichting en maak eventueel een zithoek of terras. En extra belangrijk? Geef je tuin de tijd! Wanneer alles net aangelegd en geplant is, is je tuin nog niet af. Een tuin renoveren gaat niet in twee dagen. Alle begroeiing moet nog gaan groeien en bloeien en heeft tijd nodig om op volle sterkte te komen. Maar weet dat jij straks in de zomer gaat genieten van een prachtige tuin!

Geniet van een vernieuwde buitenruimte

Met bovenstaande tips en stappen kun je zelf je tuin leeghalen en renoveren, en een prachtige buitenruimte creëren waar je van kunt genieten. Neem de tijd om te plannen en voor te bereiden en wees vooral niet bang om hulp in te schakelen of een tuinafval container te huren voor een vlotte afvoer van tuinafval.

Meer weten over onze service en het huren van een tuinafval container? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag!